INFAQ RAMADHAN


 
INFQRMDN10
 
JEMPUTAN INFAQ RAMADAN
Assalamualaikum wbt
Tuan Puan yang budiman lagi dermawan.. Malam ini malam 29 Ramadhan, bertepatan malam jumaat akhir bulan Ramadhan.. Terasa istimewa malam ini.. Andai malam ini Lailatul Qadar, Ibadah malam ini lebih baik dari 1000 bulan..Infaq malam ini lebih baik dari infaq lebih 84 tahun…Subhanallah!.
Kami dengan penuh rendah diri menjemput tuan dan puan untuk memeriahkan pesta ibadah malam ini dengan menyumbang untuk program ilmu bagi menaik taraf kualiti imam dan Bilal dan generasi muda dalam pembudayaan ilmu dan Praktikal kepada mereka.
Andai belum mampu untuk menyumbang, jemput untuk menyebarkan makluman ini. Jika ada yang menyumbang dengan asbab sebaran kita, pahala infaq yang kita dapat sama seperti orang yang melakukannya… Lebih-lebih lagi jika malam ini Lailatul Qadar!. Allahu Akbar!.
Untuk menyumbang boleh terus ke akaun Akademi Muazzin :
MAYBANK
562106699227
AKADEMI MUAZZIN
Jutaan terima kasih di atas perhatian dan sumbangan tuan puan.. Sejahteralah sehingga terbitnya fajar - Al Qadar

 

مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ ۗ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
Yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya. (Surah al-Baqarah: 261)
 
ما نَقَصَتْ صَدَقَةٌ مِن مالٍ، وما زادَ اللَّهُ عَبْدًا بعَفْوٍ، إلَّا عِزًّا
Yang bermaksud: “Tidak akan berkurang harta dengan sedekah. Dan seorang hamba yang pemaaf pasti akan Allah tambahkan kemuliaan baginya.” (Riwayat Muslim)
 
Sumbangan Umum